Mladé Humenčanky chceli sfalšovať pas

20.08.2005 Humenné

Humenné 20. augusta (TASR) - Oddelenie skráteného vyšetrovania v Humennom rieši pokus o trestný čin falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečat...
Humenné 20. augusta (TASR) - Oddelenie skráteného vyšetrovania v Humennom rieši pokus o trestný čin falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate a úradnej uzávery.

\"V piatok vzniesol tamojší policajný orgán obvinenie formou spolupáchateľstva dvom ženám vo veku 23 a 24 rokov, \" uviedol pre TASR zástupca hovorkyne Krajského riaditeľstva PZ v Prešove Daniel Džobaník. Spresnil, že v ten istý deň požiadala mladšia zo žien na Okresnom riaditeľstve PZ v Humennom o vydanie cestovného pasu pre svoju dvojročnú dcéru. Predložila jej rodný list, ale na fotografovanie doviedli dvojročnú dcéru druhej obvinenej. Takto chceli sfalšovať pas, aby dieťa mohlo s matkou odcestovať do Anglicka, kde v súčasnosti prechodne býva.
Zástupca hovorkyne informoval aj o výskyte podozrivej bankovky v hodnote 50 Sk, na ktorú upozornil políciu 39-ročný Bardejovčan. Na linku 158 oznámil, že pri nakupovaní spozoroval medzi svojimi peniazmi päťdesiatkorunáčku, ktorej pod UV lampou chýbal znak NBS. Bankovka pochádzala z dennej tržby istej bardejovskej firmy. Policajti ju zadržali a zašlú na preskúmanie do NBS v Bratislave.
 

Vyberte región

mark